onsdag 29 september 2010

Tack Mr. Market!

Bäste Mr. Market,

Jag vill börja med att tacka dig för alla fina affärer vi gjort tillsammans över åren. Jag vet att de flesta tycker om dig som mest när du är på gott humör och nästintill manisk. Men jag tycker bäst om dig när du är deprimerad. Du har en vän i mig.

Idag sänkte du priset på dina aktier i H&M med drygt 6% eftersom du blev så besviken att marginalen var futtiga 60.5% och att några nya butiker försenats några månader. Jag förstår att du är deprimerad.

Själv är jag dock på gott humör idag och tycker att 14% försäljningsökning och 28% ökning i vinsten per aktie och 52% avkastning på eget kapital är en ganska fin bedrift. Och att det planeras bli bara 220 nya butiker i år istället för 240 pga lite förseningar med byggen är väl ändå inte så illa?

Men du måste vara väldigt deprimerad eftersom du idag tycker att bolaget är 25 miljarder kronor mindre värt än igår, så för att trösta dig har jag köpt lite aktier av dig.

Hoppas du repar mod snart, men du har alltid en vän i mig när du är deprimerad.

Med vänliga hälsningar,

Graham

5 kommentarer:

 1. Vi får hoppas att det igen blir lite oro likt greklandsfrossan, så att mr Market blir rädd igen och vi får rea på bra aktier igen.

  /Stefan

  SvaraRadera
 2. Även jag tog mitt samhällsansvar och köpte några av dessa aktier som folk hade svårt att bli av med. Vad gör man inte för sina medmänniskor :)

  SvaraRadera
 3. Haha! Kul inlägg, även jag passade på att utnyttja mr markets ologiska beteende och köpte på mig lite mer.... tack tack :-)

  SvaraRadera
 4. Gött. jag passade också på fylla på lite

  SvaraRadera
 5. Jag hjälpte till lite när Mr. Market var väldigt deprimerad igår och i förrgår

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.