onsdag 20 augusti 2014

25% Kassa

Sagt och gjort, Apple har gått upp rejält och jag har sålt halva innehavet och sitter nu på en kassa motsvarande ca 25% av portföljen som väntar på att investeras när det dyker upp bra tillfällen. Jag vill betona att jag tror stenhårt på Apples fortsatta förmåga att generera växande kassaflöden till aktieägarna och fantastiska produkter till kunderna, men positionens storlek i portföljen var lite för vågad givet de risker som ändå finns i Apples verksamhet samt Mr Markets omilda behandling av aktien.

Just nu hittar jag inga jätteaptitliga köplägen, men funderar på att köpa på mig ett litet (ca 5%) innehav i Mekonomen, som uppmärksammats bl.a. av 4020. Det brukar alltid bli bra när man köper bolag med bra kassaflöden och direktavkastning som har temporära problem som inte är så pass stora att man riskerar förluster och nyemissioner, men som Mr Market ändå handlar ner aktien på. Vill dock spara rejält med krut till en större nedgång, som kanske inte kommer i år eller nästa, men någon gång bör det ju återigen dyka upp finfina köptillfällen som t.ex. hösten 2011. Då vill jag kunna se ut såhär:

7 kommentarer:

 1. Kul att du skrivit ett nytt inlägg, det var verkligen inte igår! Låter smart att minska ner en förhållandevis stor position i Apple nu när den nästan toppar. Men tror också Apple kan fortsätta gå bra.

  Jag tänker också lite som dig, att det snart kan vara dags för en nedgång efter alla år av uppgång. Då vill man verkligen ha pengarna likvida. Värsta är ju om sitter belånad inför en nedgång. Jag kör en del med belåning så försöker minska ner det nu framöver.

  SvaraRadera
 2. Jag har också viktat om rejält i portföljen på senare tid och är nära 50% ränta just nu. Hoppas också på en sättning ala 2011/2008 snart.

  SvaraRadera
 3. inte sugen på swedol? ungefär på samma nivåern nu som när du köpte senast. mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Är redan fulltankad (5% av portföljen) i Swedol, annars hade jag nog handlat.

   Radera
 4. Jag tror att Apple kommer att slå alla rekord med iPhone 6. Med tanke på att den asiatiska marknadens förkärlek för större skärmar och att Apple nu anser tekniken mogen för att inte behöva släppa en "kompromissprodukt" med större skärm tror jag iPhone 6 blir en total succe. Jag ligger kvar med min övervikt i Apple. Faktorerna som talar för uppsida är helt enkelt överväldigande nu. Återköpen, China Mobiles LTE utrullning, IBM samarbetet, större skärmar, eventuell safirskärm, TouchID och tillämpning för betalning, möjlig iWatch, snabbväxande AppStore etc...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.