fredag 11 oktober 2013

Cision är pinsamma

Jag försöker att hålla en positiv stämning här på bloggen och hålla mig till fakta och analys istället för åsikter. Men jag känner närmast ett ansvar att dra mitt strå till stacken och påpeka vilka pajasar Cision är. Som bloggare får man en del propåer om att promota olika saker på olika kreativa vis och få någon sorts kickback, något jag konsekvent tackat nej till då jag tycker Googles Adsense med automatiserade annonser är "rent spel" till skillnad från typ sponsrade inlägg. Hursomhelst får man väl ha någon sorts sympati för att olika företag vill få ut sina erbjudanden i sociala medier och åtminstone betala för sig.

Cision har istället tagit sig friheten att lägga upp en "kostnadsfri profil" av min blogg i någon databas de har och förmodligen tar betalt av sina kunder för. Dessa kunder använder databasen för att spamma ut pressmeddelanden till sådana som mig i hopp att jag av någon anledning ska lägga ut dem på bloggen. Hela upplägget känns sjukt oseriöst och en lose-lose-lose-situation. Jag förlorar på att få spam. Cisions kunder förlorar på att betala för att få badwill hos de bloggare de spammar. Cision förlorar på att få badwill hos bloggare och förmodligen missnöjda kunder när de förstår att de betalar för att få rätt att spamma.

Dagens bisarra situation då Cision ger ut ett falskt pressmeddelande att Samsung lägger bud på Fingerprint Cards känns som ett symptom på Cisions dåliga företagskultur. Som investerare skulle jag inte röra i Cision med tång, och jag uppmanar alla som funderar på att bli kunder hos Cision att tänka om.

1 kommentar:

  1. Känner igen det där, jag har en liten webbplats som knappt bär sina domänkostnader. Trots detta får jag massor av mer eller mindre konstiga erbjudanden om att köpa innehåll, sälja innehåll, köpa reklamplatser och jag tror till och med jag fått mail om någon som påstod att de ville ha skadestånd för felaktig användning av en bild jag själv skapat och äger rättigheterna till. Ibland är det så välgjort att man får svårt att sålla falskt från sant och ibland är det uppenbara massmail... Livet när man har en sajt antar jag...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.