torsdag 1 juli 2010

Lästips & semester

Tänkte avsluta denna säsong med att bjuda på ett par ganska unika lästips:
  • En sammanställning av Forbes-artiklar om Warren Buffett från 1969 när de först upptäckte honom till 2005. Fantastiskt inspirerande läsning och kul att med facit i hand läsa om Buffett innan han blev känd. Länk.
  • En samling skrivelser av Benjamin Graham. Har själv hittills endast läst "Securities in an Insecure World" - en föreläsning Graham höll 1963. Även om innehållet är ganska torrt och abstrakt skrivet och egentligen mest är upprepningar av Grahams idéer från the Intelligent Investor, så är det ändå kul att läsa något som skrevs och sades 1963 och leva sig in i hur folk tänkte då när de satt och lyssnade på Graham, och hur lite som faktiskt har förändrats när det gäller människors psykologi. Bara framsidan med den snyggt handtecknade rubriken är ju helt underbar och skäl nog att läsa! Länk.
Ovanstående hittade jag tack vare en väldigt bra blogg som länkar till olika intressanta artiklar relaterade till värdeinvesteringar: http://valueinvestingresource.blogspot.com/

Nu sticker jag på semester i någon vecka och kommer försöka att endast läsa skönlitteratur och hålla tankarna borta från investeringar. Vi får se om det går.. Några blogginlägg lär det i alla fall inte bli.

Därmed vill jag önska er läsare och medbloggare en riktigt härlig sommar, med hopp om ett bra investeringsklimat och mycket nya kunskaper i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.