tisdag 21 december 2010

God Jul och Gott Nytt År!

De senaste veckorna har präglats av total brist på tid för annat än arbete, så tyvärr har det varken blivit några inlägg eller något bloggläsande för min del. Samtidigt är ju fördelen med att ha en egen blogg att man får skriva precis hur ofta eller sällan man vill. Hoppas att ni kära läsare inte överger mig trots bristen på inlägg.

Jag vill i alla fall passa på att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Finanstankar kommer ta formell julledighet en bit in på januari.

2010 har varit ett "starkt" år för börsen och i min egen portfölj har det märkts eftersom det mesta som fanns i portföljen i januari 2010 sålts efter att nått full värdering, och istället har pengarna placerats i H&M, som fortfarande har en attraktiv värdering i mina ögon.

Som vanligt tänker jag inte förutspå någon utveckling för 2011. Jag fortsätter köpa H&M så länge företaget inte visar några tecken på långsiktiga problem och så länge värderingen är attraktiv. Ett nyårslöfte är dock att hitta tid till att leta undervärderade aktier så att jag inte helt tappar stinget. 2008-2009 var det bara att plocka ut valfritt verkstadsbolag för att hitta ett riktigt undervärderat företag, men 2010 blev det svårare. Det är trots allt värdeinvesteringar som kan ge riktigt fin avkastning även på kort och medellång sikt till en låg risk, så 2011 hoppas jag kunna hitta några riktigt bra case, som jag i så fall naturligtvis kommer dela med mig av på bloggen.

Passa nu på och vila och läs under julen och starta 2011 med nya idéer och förnyad entusiasm!

7 kommentarer:

 1. God Jul och Gott Nytt År!
  Jag lärde mig mycket från din blogg! Fortfarande studerar jag de artiklarna om "Företagsvärdering".
  Sedan du sa att du hade nästan 70% av H&M, ökade jag H&M till 64% nu!

  SvaraRadera
 2. God fortsättning!

  Ett förslag till inlägg; redovisa din portfölj och beskriv varför du har kvar dem.

  Kommer att skriva fler förslag så fort jag kommer på det, uppskattar mycket dina inlägg!

  SvaraRadera
 3. Hej!


  Jag kontaktar dig för att jag finner din blogg mycket intressant och välorganiserad. Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig angående ett eventuellt samarbete! Hör gärna av dig via mail så kan vi prata vidare.


  Med vänliga hälsningar,

  Anders!

  SvaraRadera
 4. Halloj Anders! Det blir lite svårt när du kommenterar anonymt :)

  Om du klickar längst ner till höger under min profil så kan du maila mig.

  Filip:
  Jag har tänkt göra detta länge och har dåligt samvete över att jag inte redovisat portföljen, men det har hänt så mycket i den under hösten att det skulle blivit väldigt rörigt. Ska skärpa mig!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.